เชลโล

เชลโล หรือที่รู้จักกันทั่วไปว่า Cello เป็นเครื่องดนตรีประเภทเครื่องสายที่บรรเลงในวงออร์เคสตร้าและเครื่องสายที่มีต้นกำเนิดในโลกตะวันตก เป็นหนึ่งในตระกูลไวโอลินซึ่งประกอบด้วยไวโอลินวิโอลาเชลโลและดับเบิลเบส

เชลโล่เป็นเครื่องสายที่ได้รับความนิยมเช่นเดียวกับไวโอลิน มีโน้ตดนตรีมากมายที่เขียนขึ้นเป็นพิเศษสำหรับเชลโล แต่ไม่เป็นที่นิยม อย่างไรก็ตามยังมีเชลโลที่มีดนตรีแจ๊สบลูส์ป๊อปร็อคเป็นต้น

Cello เป็นตัวย่อของ Viola Cello ซึ่งเป็นตระกูลเครื่องสายที่มีเส้นโค้งเดียวกับไวโอลินและวิโอล่า ในอดีตเชลโล่ได้พัฒนารูปทรงที่หลากหลายกว่าที่เคยเห็นในปัจจุบัน และใช้เวลานานกว่าจะได้รับการยอมรับว่าเป็นเครื่องมือสำหรับการแสดงเดี่ยว

เชลโล

หลายคนเชื่อว่าเชลโล่นั้นมาจากคำว่าละเมิดซึ่งเป็นความเข้าใจผิด เชลโล่เริ่มปรากฏในศตวรรษที่ 16 ในยุคบาโรกจากเงื่อนไขในตระกูลไวโอลิน ในขณะที่เครื่องดนตรีต่าง ๆ ที่มีรูปร่างเหมือนไวโอลินในสมัยนั้นแพร่หลายไปแล้วเช่นซอซอไวโอลินและรีเบค แต่ไวโอลินเป็นตระกูลของสตริงที่แยกออกจากเครื่องดนตรีเหล่านั้น

ในหลายศตวรรษที่ผ่านมามีการเปลี่ยนแปลงขนาดเซลโลตลอดเวลา แต่องค์ประกอบโดยทั่วไปจะไม่เปลี่ยนแปลงเลย Antonio Stradivari เป็นผู้ผลิตไวโอลินคนแรกที่กำหนดขนาดมาตรฐานของเชลโลที่ทันสมัย เซลโลในสมัยก่อน

ที่มีความยาวประมาณ 80 ซม. ซึ่งไม่สะดวกในการเล่นจนกระทั่งในปี 1707 เขาได้ลดขนาดเชลโล่เป็น 75 ซม. ซึ่งทำให้การเล่นง่ายขึ้น

เชลโล

Violoncello, commonly known as Cello, is a stringed instrument played in orchestras and stringed instruments that originated in the Western world. Is one of the violin family Which consists of violin, viola, cello and double bass

Cello is a string instrument that is as popular as a violin. There are many musical notes specifically written for cello. But not so popular [citation needed]. However, there are still cello with jazz, blues, pop, rock, etc.

Cello is the abbreviation for Viola Cello, a stringed instrument family that has the same curves as violin and viola. In the past Cello has developed a variety of shapes than is seen today. And it took a long time to be accepted as an instrument for a solo performance

เชลโล

Many people believe that cello is derived from the word viol, which is a misunderstanding. Cello began to appear in the 16th century in the Baroque period from the strings in the violin family. While various musical instruments Shaped like a violin in those days were already prevalent, such as Fiddle, Viol and Rebec, but the violin is a family of strings separated from those musical instruments

In the past several centuries, cellos have changed in size all the time. But the composition generally does not change at all. Antonio Stradivari is the first violin maker to set the standard size of a modern cello. Cellos in the old days

That has a length of about 80 cm, which is not very convenient to play Until in 1707, he reduced the cello to 75 cm, which made playing easier.

อ้างอิงจาก : GOOGLE

โอโบ

บิวเกิล

คลาริเน็ต

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*